Hur mycket pengar sparar jag vid köp av ett aggregat med en högre verkningsgrad? Är det värt att lägga några tusen kronor extra på ett FTX-aggregat från Regenair Scandinavia?

Med ett ventilationsaggregat från Regenair Scandinavia återvinner du inte bara värmeenergi upp till 90 ± 5%, du återvinner också upp till 70% av fukten. I frånluften kondenseras luftfuktighet i växlaren och återförs med tilluften, vilket förhindrar att inomhusluften blir uttorkad under perioder med kall och torr utomhusluft (vinter). Den naturliga återvinningen av fukt minskar risken för alltför torr inomhusluft, utan grogrund för mögel och bakterier. I tabellen nedan ser du en jämförelse av uppvärmningskostnaden med ett Regenair FTX- aggregat med hela 90% verkningsgrad jämfört med ett billigare FTX-aggregat med bara 70% verkningsgrad. Investering i ett FTX-aggregat från Regenair återbetalar sig redan efter 2-4 år (blå och röd markerat).

rgs_faq4

Förutsättningar enligt ”Exempel Återbetalningstid RGS SERIEN”. http://regenair-scandinavia.se/wp-content/uploads/aterbetalning_rgs.pdf